Doneer

Over Triple C

Steun ons!
Een klein bedrag maakt een groot verschil!

Stichting Triple C Elburg (Change Children’s Chances) bestaat sinds december 2016 in zijn huidige vorm. Dit is het moment waarop besloten is om ons belangeloos in te gaan zetten voor de kansarme jeugd in het kleine Afrikaanse land Gambia, specifiek in de meest zuidelijk gelegen kustplaats Kartong.

Het initiatief om kansarme jongeren te ondersteunen is een aantal jaren geleden genomen door Yankuba Jatta en zijn tweelingbroers Sainey en Sanna. Eerstgenoemde is opgeleid tot meubelmaker en dakdekker. Hij kan met zijn werk redelijk in zijn onderhoud en dat van de bijna 25 man tellende familie voorzien. Naast deze, niet altijd eenvoudige, opgave ziet hij in zijn directe omgeving dat veel jongeren een dergelijke kans niet krijgen. In het zeer arme zuiden van Gambia kunnen de meeste jongeren na groep 9 niet meer naar school. Dit is het moment waarop ouders namelijk schoolgeld moeten gaan betalen voor de vervolgstudie van hun kinderen; iets wat de meesten niet op kunnen brengen. De gebroeders Jatta voelen zich verantwoordelijk voor het creëren van kansen voor de volgende generatie. Zij zien graag ontwikkeling en vooruitgang in hun land en hebben vanuit hun eigen kracht een project opgezet teneinde de jongeren een toekomstperspectief te bieden.

Zo’n drie jaar geleden is Yankuba begonnen met het opvangen en opleiden van drie jonge kansarme jongens; binnen een paar jaar zullen ze zich als zelfstandig meubelmaker kunnen vestigen. Inmiddels is het aantal deelnemers aan de lessen bij de workshop gegroeid tot een maximum van tien.

Sinds juli 2016 heeft het project zich kunnen uitbreiden met een naaiatelier. Hier krijgen acht jonge meisjes naailes.

Het begeleiden en zoals gebruikelijk in Gambia verzorgen van de maaltijden van deze  jongeren  zorgt voor een bijna onmogelijke financiële last op de schouders van Yankuba en zijn broers. Daar is hulp bij nodig.

Totale donaties!
€2250 / €5000
45%
Steun onze stichting!

Doneer voor scholen in Gambia!

Doneren is heel eenvoudig, maak het gewenste bedrag over op het volgende rekening nummer:
NL68 RABO 0315696001
Ten name van: Triple C.

Nieuw materiaal voor de houtbewerking!

Bestuur
Lees meer over

Bestuur

Wij vormen een bestuur louter bestaande uit vrijwilligers. Een bestuurslid wordt gekozen voor de periode van 5 jaar. Na het verstrijken van deze periode kan het betreffende lid opnieuw gekozen worden. Het bestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van alle beoogde plannen. Stichting Triple C Elburg kent de volgende bestuursleden.

Lees Meer
Change Children’s Chances
Lees meer over

Change Children’s Chances

Het basisonderwijs in Gambia is in principe gratis, al moet er wel betaald worden voor schoolmaterialen en een uniform. Het basisonderwijs loopt op zijn Brits, tot en met groep 9. Naar Nederlandse maatstaven vertaald als groep 8. Daarna zijn er in het zuiden weinig mogelijkheden. Ouders moeten gaan betalen voor onderwijs en reiskosten, iets wat voor de meesten onmogelijk is. Indien de jongere niet het geluk heeft om individueel gesponsord te worden, stopt de schoolcarrière voortijdig. Zonder aanvullende opleiding is er geen kans op een baan en dus geen toekomstperspectief.

Lees Meer
Kernwaarden
Lees meer over

Kernwaarden

Stichting Triple C Elburg hanteert de volgende kernwaarden als maatstaf voor haar handelen:

Lees Meer
Partners
Lees meer over

Partners

Triple C is een ambitieuze stichting. We stellen onszelf steeds nieuwe en uitdagende doelen. Om deze doelen te kunnen bereiken hebben we partners nodig die ons ondersteunen.

Lees Meer
Wilde Ganzen
Lees meer over

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. De manier is uniek. Zij steunen ontwikkelingsprojecten die opgezet zijn door mensen ter plekke in samenwerking met bevlogen Nederlanders. Dat doen ze met hun kennis, ervaring en financiële steun. Zo zorgen we samen voor structurele verbetering.

Lees Meer